Multidisicplinaran pristup u tretiranju bolesti zavisnosti

Članovi Multidisciplinarnog tima za sprječavanje zloupotrebe droga na teritoriji opštine Nikšić, Jovan Bulajić iz Preporoda, Ljubica Abramović iz Kancelarije za prevenciju narkomanije i Maja Marojević iz Centra za socijalni rad bili su gosti u emisiji „ Stetoskop“, na Televiziji Nikšić.

Jedan od motiva osnivanja samog tima jeste podsticanje što većeg uvezivanja onih aktera koji indirektno ili direktno mogu uticati na poboljšanje položaja zavisničke populacije.

Tim je formiran u decembru  prethodne godine, a u budućem periodu će nastaviti da kroz što intenzivnije umrežavanje i zajedničko djelovanje omogući da se zavisnici/ce izmjeste iz problematične zloupotrebe droga i postanu aktivni i pomažući članovi društva.

Pored pomenutih članova , tim čine i predstavnici /ce Sekretarijata za socijalno staranja, Zavoda za zapošljavanje, Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja, Uprave policije, Osnovnog državnog tužilaštva i Doma zdravlja Niksic.

Multidisciplinarni tim je formiran u sklopu projekta „ Biram Oporavak“, koji sprovode Preporod iz Crne Gore, Proslavi Oporavak iz Bosne i Hercegovine i Izlazak is Srbije u partnerstvu sa Svjetskom federacijom za borbu protiv droga ( WFAD).

Cjelokupno gostovanje možete pogledati na sledećem linku: