N1 o projektu „Biram Oporavak“

Povodom Svjetskog dana borbe protiv zloupotrebe droga, koji se obilježava 26-tog juna, partneri na regionalnom projektu “biramoporavak” gostovali su u jutarnjem programu televizije N1.

U sklopu projekta pokrenuta je besplatna i anonimna telefonska linija za pomoć ovisnicima/zavisnicima.

Osim besplatne linije, počinje sa radom i web stranica biramoporavak.com, koja je prvenstveno informativnog karaktera i pruža osnovne informacije o drogama, te organizacijama koje rade na području ovisnosti na prostoru Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Cilj nam je pružiti pomoć osobama i porodicama koje imaju problem vezan za ovisnost o drogama, te pružiti im informacije o mogućnostima oporavka i ohrabriti ih da potraže pomoć. U sklopu projekta cilj nam je staviti veći fokus na ruralna područja, jer je u manjim sredinama prepoznat veći stepen stigmatizacije osoba u problemu ovisnosti i ljudi se teško odlučuju na pomoć.

Više o ovoj temi govore Aleksandar Žugić, predsjednik Organizacije za borbu protiv narkomanije „Izlazak“, Borislav Goić, predsjednik Udruženja za resocijalizaciju bivših ovisnika „Proslavi Oporavak“ i Jovan Bulajić iz Organizacije „Preporod“.

Izvor: http://ba.n1info.com/a171271/Video/Info/Svjetski-dan-borbe-protiv-zloupotrebe-droge.html