Još jedna smrt uzrokovana ekstazijem

Autor vijesti: Nikola Mijušković, Preporod

Poslednjih godina, stručnjaci u kontinuitetu upozoravaju da se društvo suočava sa nekoliko veoma opasnih trendova iz domena problematike bolesti zavisnosti. Jedan od najčešće pominjanih problema jeste snižavanje starosne granice u prvom i redovnom konzumiranju različitih psihoaktivnih susptanci. Tako je sve više mladih ljudi koji još uvijek nijesu zakoračili u srednjoškolsku dob, a koji imaju značajno iskustvo u konzumiranju droga.

Novi trendovi se itekako odnose na učestalo konzumiranje ”parti droga”, gdje prednjači ekstazi. U Srbiji, tokom proteklog mjeseca dogodila se još jedna maloljetnička smrt usled konzumacije ekstazija.

Naime, petnaestogodišnja djevojčica je tokom noćnog izlaska konzumirala ekstazi, nakon čega joj je pozlilo, a krajnji ishod je bila smrt.

Ako se uzme u obzir da su tokom ljeta ove godine, život izgubila nekolika mlada lica, takođe usled konzumacije ekstazija, ne možemo, a da ne izrazimo zabrinutost o trendovima koji nas tek očekuju. Problematika bolesti zavisnosti je bila, jeste i nažalost biće, jedan od centralnih problema našeg društva, sve do momenta dok se ovom problemu ne posvetimo kolektivno, u proporciji sa posledicama koje izaziva.

 

Ukoliko želite pročitati cjelokupnu vijest, to možete učiniti posjetom sledećeg linka:

https://portalanalitika.me/clanak/317125/tinejdzerka-preminula-cetiri-dana-nakon-sto-je-uzela-ekstazi